Jdi na obsah Jdi na menu
 


režie: Filip Novotný

26. 7. 2010

PAČLAVICE muži (OP) – SK ROSTEX VYŠKOV 1:3 (1:2)

branky: 3´. Filip NOVOTNÝ na 0:1, 38´. na 1:1, 41´. Martin GREPL na 1:2, 75´. Josef LIČKA na 1:3

diváků: cca 70

 

hráno v neděli 25. července 2010 od 17:00 na trávě v Pačlavicích v rámci druhé přípravného zápasu léta 2010

 

SESTAVA SK ROSTEX VYŠKOV

 

Tomáš HOLÁSEK – Miroslav MATOUŠEK, Filip LUSKA, Josef LIČKA, Radek CHALABALA – Martin GREPL (46´. Tomáš SÁDLÍK), David GOTTVALD, Ondřej BAČOVSKÝ (46´. Petr ONDRA), Václav NOVOTNÝ (46´. Michal PETŘEK) – Tomáš HRADIL, Filip NOVOTNÝ (46´. Jan MÜLLER)

trenéři: Petr MATULA a Richard GOTTVALD, vedoucí: Petr UHLÍŘ, zlaté ruce i srdce: Hana MATOUŠKOVÁ

 

Druhý přípravný zápas se odehrál na trávě v Pačlavicích. My ve Vyškově máme pouze napodobeninu trávy, proto se na zelený pažit ve vísce patřící geograficky okresu Kroměříž snesla snůška pochvalných slov.

Trenérské duo mělo až na pár vyjímek k dispozici kompletní kádr. Chyběli jen koruny dolující Jakubové Kopecký a Petr + výletník Milan Adamec.

Do utkání nastoupil i „žlutý hrdina“ duelu se Zlínem Tomáš Hradil. Jeho ostrý zákrok na Jakuba Jugase ze Zlína se stal samozřejmě terčem vtípků jeho spoluhráčů.

 

Do zápasu jsme vstoupili aktivně, již ve třetí minutě se před svým kanonýrským otcem ukázal Filip Novotný. Dostal balon od Josefa Ličky, gólmanovi s jmenovkou Dopita udělal kličku, se střelou si sekundu počkal (asi chtěl ziritovat domácího beka, který se poctivě vracel a čekal na brankové čáře co se bude dít), poté mezi onoho beka a přední tyč poslal balon do sítě poprvé – 0:1.

Tomáš Holásek si v páté minutě chytil střelu z dvaceti metrů bez větších problémů.

Velkou chybu defenzivy Vyškova nedokázal domácí hráč potrestat v 15. minutě. Pačlavický halv odcentroval z prostoru Radka Chalabaly, tři beci Vyškova stáli malém vápně v lajně. Poslední z nich, Miroslav Matoušek balon minul, hvězdičková mičuda se snesla k nohám domácího hráče, ten ovšem nedokázal z ostrého úhlu křižnou střelou míč vecpat na zadní tyčku. O půl metru se spletl.

Domácí gólman si v klidu chytil u tyče pokus Václava Novotného z dvaadvaceti metrů, psala se 27. minuta.

Vyrovnání se naprogramovalo na 38. minutu – centr z levého křídla Pačlavic přistál přesně na čele číhajícího hráče domácího celku, ten ze sedmi metrů přehodil z branky trošičku povysunutého Tomáše Holáska – 1:1.

Vedení na stranu Vyškova vrátil tři minuty po vyrovnání „Jidáš Iškariodský“ Martin Grepl. Vyrovnání předcházel zajímavý trestný kop Filipa Novotného, ze třiceti metrů solidně popálil dlaně domácího gólmana, jenž balon rychle rozehrál na pravého beka, ten o míč rychle přišel díky presování Filipa Novotného. Centr „Mořského Víla“ chytrým čistým volejem dostal do brány odchovanec pačlavické kopané Martin Grepl – 1:2.

 

Do druhého poločasu poslali trenéři Vyškova všechny čtyři hráče z lavičky, stáhnuti byli V.+F. Novotní, M. Grepl a O. Bačovský.

 

Pačlavičtí byli ve druhém dějství u balonu častěji než v prvním poločase, naši hráči jej častěji zbytečně vodili místo hry na jeden dva doteky, i proto se za zády Tomáše Holáska dvakrát rozezvučela branková konstrukce. Zejména tvrdá střela do levé tyče Holáskovy svatyně po gólu volala.

Třetí branky do sítě Pačlavic jsme se dočkali v 75. minutě. Filip Novotný zahrál rohový kop, na malém vápně si balon potykal s Ličkovou placírkou a poté i zevnitř se sítí. Josef Lička tak ukázal, že Ličkovci umí dávat góly zejména ze standartek, v sobotu jeho bratr Martin popravil Zlín dvěma góly po standartkách (roh a penalta).

V závěru zápasu jsme přešli od nižšího tempa k vyššímu levelu, nejkrásnější akce zápasu po hříchu brankou neskončila. Dlouhý balon do rohu hřiště dostal Filip Novotný, zpětnou nahrávkou nabil Martinu Greplovi, jeho veletvrdá rána byla zastavena gólmanem „Dopitou“. Po této akci uznale pokyvovali i domácí diváci.

V závěru zápasu si příroda deset minut intenzivně hrála na hasiče, nebylo nikomu na hřišti co závidět. Pěkný déšť...

 

V dalším, třetím, přípravném zápase hostí dorostenci Vyškova na domácí půdě ve středu 28. 7. 2010 od 10:00 druholigové dorostence ze Sparty Brno, za něž nastupuje i dvojice našich kamarádů Zdeněk Bušina a Petr Líznar.

 

zpracoval: Petr UHLÍŘ

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

...

(Galis, 26. 7. 2010 20:41)

Hudbu napsal ..slova složil :D

...

(Peti Ondrii, 26. 7. 2010 20:02)

peti a co ta pisnicka:P

Nadpis :)

(Pepek, 26. 7. 2010 13:31)

Velice výýýstižný nadpis odpovídající celému zápasu :)