Jdi na obsah Jdi na menu
 


Režie: David Gottvald a Václav Novotný

13. 11. 2010

RUDICESK ROSTEX VYŠKOV „B“     3:5 (3:5)

branky:  na 0:1 David GOTTVALD, na 0:2 Václav NOVOTNÝ, na 0:3 Petr ONDRA, na 0:4 Václav NOVOTNÝ, na 3:5 David GOTTVALD

ŽK: Václav Novotný (za řeči)

rozhodčí:  Daniel MAREK

diváků: 20

 

hráno v sobotu 13. listopadu od 11:00 v Rudici v rámci 14. kola 1. třídy dorostu sk. „A“ JmKFS

 

SESTAVA SK ROSTEX VYŠKOV

 

Marek SPÁČIL – Miroslav Matoušek, Milan Adamec, Radek Chalabala – Michal Petřek ©, Martin Surala (Martin Šoupal), David Gottvald, Jakub Horváth, Václav Novotný – Petr Ondra, Jakub Sedláček

trenér: Richard GOTTVALD, zlaté ruce i srdce: Hana MATOUŠKOVÁ, AR: pam Novotný, řidiči výpravy: pánové Gottvald, Tomeš, Novotný (zpátečný cesta V. Novotný) a manželé Spáčilovi

 

V sobotu ráno se vydala výprava vyškovská rezerva dorostenců do Blanenského kraje, přesněji do Rudic na předehrávku jarního prvního kola. S 10-ti minutovým zpožděním, kdy se čekalo na discoboye Ondru se vyrazilo. V Rudici nás čekalo milé překvapení a to, že si nejspíše místo fotbalu zahrajeme vodní pólo. Na hrací ploše po vydatném nočním dešti zůstali kaluže vody, přibližně na 80% hřiště.

 

Sobotní zápas začal opačním směrem než minulý týden. Začátek zápasu nyní patřil bílo-červenému celku z Vyškova. Hráči Rudic nevěděli kam dřív skočit. Často se kombinace zadrhla v kalužích, kterých bylo na place požehnaně. Přibližně po 10-ti minutách mohli vyškovští slavit. Faul na Horávtha metr od „16“ domácích. K přímému kopu se postavil David Gottvald, který pomocí teči ve zdi dává technickou střelou gól pod břevno – 0:1. Tímto gólem se rozjel brankostroj hostujícího celku. Za nedlouho kopal rohový kop opět D. Gottvald. Centr letěl na přední tyč, u které byl velký zmatek, který způsobil V. Novotný a nejspíše Víťa také zvýšil na 0:2. Domácí tým, hrající v modrých dresech se sponzorem fotbalobchod.cz se podívali na půlku Vyškova jen sporadicky. U třetího gólu byl V. Novotný, který z nejsušší strany hřiště nacentroval míč na zadní tyč, kam si naběhl discoboy Ondra a jeho střela placírkou pod břevno zvýšila skóre na 0:3. Nebezpečnou střelu vyslal na bránu domácích Miroslav Matoušek, když z 25-ti metrů napálil míč. Jeho skákavá střela skončila na tyči domácí svatyně. Poté zahrozili i domácí, když propadl na levé straně obrany Radek Chalabala. Domácí útočník s míčem u nohy mířil směr Spáčilova brána. Před Spáčilovou „16“ ho čístím způsobem odstavil bek Adamec. Během prvého poločasu kopal ještě jednou roh D. Gottvald. Opět jeho centr na přední tyč, kam si naběhl Novotný a svým druhým gólem zápasu zvýšil skóre – 0:4. Hostující tým i domácí fanoušci si mysleli, že je po zápase. Mysleli si to do doby, kdy Milan Adamec poslal malou domů brankáři Spáčilovi. Míč se zastavil v kaluži před „16“ a dotírající domácí útočník dal kontaktní branku – 1:4. Do té doby dobře hrající Adamec udělal další kiks. Dlouhý centr od obránců domácích letěl na stopera Adamce. Míč spadl do kaluže a hostující stoper místo odkopnutí balónu promáchl a útočník tváří v tvář překonává Spáčila – 2:4. Kolaps v hostující obraně vyústil ve třetí gól. Střední halv Rudic prostrčil míč mezi Chalabalou a Adamcem. Míč šel do míst, kde měl vybíhat Spáčil, ale ten zůstal na brankové čáře. Se zpoždením vyběhl, ale třetímu gólu nedokázal zabránit ani dobíhající Miroslav Matoušek – 3:4. Chyba je jak na straně obránců, tak i brankáře. Další, v pořadí osmý gól přidal aktivní D. Gottvald. David vyslal křižnou ránu a míč se zastavil až v síti, po vymetení všech pavučin – 3:5. Po několika odehraných minutách, kdy se nic, co by za zmínku stálo nedělo odpískal sudí Marek konec prvého poločasu.

 

 

V prvním poločase vstíli hráči všech osm branek, které v zápase padly. Do druhé půle také nastoupil náhradní gólman domácích, který za svá záda nepustil ani jednu střelu ve druhém poločase.

 

 

Ve druhém poločase nebyla předvedaná hra až tak dobrá, jako ta první. Hodně míču šlo přes střed Surala – Horváth, ale jejich propichy za obránce většinou zastavila kaluž před „16“ domácích. V druhém poločase měl také co dělat Marek Spáčil. Například střela z 20-ti metrů, kterou vyslal halv domácích. Spáčil může být rád, že se tato střela otřela jen o břevno jeho svatyně. Ve druhém poločase se střídalo i na straně Vyškova. Odešel střední halv Marťa Surala a nahradil ho pravý bek Martin Šoupal. S příchodem Šoupala se změnilo rozestavení na 4-4-2. Většina útočných akcí vyškovských skončila v již zmíněných kalužích okolo „16“ Rudic. V průběhu druhéhu poločasu diváci mohli vidět žlutou kartu v ruce pana rozhodčího. Uviděl ji levý hlav Vyškova Václav Novotný. Nelíbil se mu totiž verdikt mladého sudího. Domácí v druhé polovině neohrozili bránu Spáčila nějak nebezpečně. Radek Chalabala může být rád, že jeho skluz v „16“ neviděl rozhodčí Marek, protože podle více lidí tento skluz byl faulem na útočníka domácích. Střely ve druhém poločase většinou lítali nad bránu domácích nebo si míče chytil náhradní gólman tamního mužstva.

 

Přibližně po dvou minutách nastavení odpískal pan rozhodčí konec zápasu a odveta z minulého týdne vyšla opět lépe vyškovským dorostencům. I poslední zápas podzimní sezóny dorostenci vyhráli a tak mají na jaro nachystanou šňůru 4 zápasů bez prohry. Tak za 4 měsíce fotbalu zdar.

 

Zpracoval: Milan ADAMEC

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář