Jdi na obsah Jdi na menu
 


První Máj, lásky čas, střílení gólů vzal nám ďas

1. 5. 2010

FC VELKÉ MEZIŘÍČÍ – SK ROSTEX VYŠKOV 0:0 (0:0)

rozhodčí: Miroslav FRIDRICHOVSKÝ – Petr ŠULA, Vlastimil KREJČÍ

diváků: 35

 

hráno v sobotu 1. května 2010 od 10:15 na trávě stadionu Na tržišti ve Velkém Meziříčí v rámci 22. kola divize staršího dorostu

 

SESTAVA FC VELKÉ MEZIŘÍČÍ

 

Zdeněk SIMANDL – Miroslav HORKÝ, Jakub VEČEŘA, Zdeněk VEČEŘA „K“, Ondřej MUCHA – Lukáš LIŠKA, Tomáš KUŘÁTKO, Martin NOVÁK, Jaroslav KOZUŇ – Tomáš MALEC, Jakub VÍTEK

na lavičce byli připraveni do pole Adam POSPÍŠIL, Ladislav BÁRTA, Petr SMEJKAL

trenér: Libor SMEJKAL st., asistent: Libor SMEJKAL ml., vedoucí: Stanislav DOČKAL, masér: Jaroslav SÝKORA

 

SESTAVA SK ROSTEX VYŠKOV

 

Tomáš HOLÁSEK – Patrik PAZDERA (75´. Miroslav MATOUŠEK), Ondřej KRÁL „K“, Josef LIČKA, Václav NOVOTNÝ – Martin GREPL, Jakub GALIA, Ondřej BAČOVSKÝ, Pavel ORBÁN – Jakub POPRIK, Filip NOVOTNÝ (87´. Jan MÜLLER)

na lavičce byli připraveni do pole David GOTTVALD, Filip LUSKA, do brány Jakub KOPECKÝ

trenér: Petr MATULA, asistent: Richard GOTTVALD, vedoucí: Petr UHLÍŘ, masérka + dobrá duše týmu: Hana MATOUŠKOVÁ

 

Trojčlenka v zápasech na půdě soupeřů odstartovala na 1. Máje pod dálničním mostem ve VelMezu.

Trenér Matula mohl počítat se všemi hráči, nikdo neabsentoval. Vzácný jev.

Domácí takové štěstí neměli, neboť jim chyběl disciplinárně potrestaný Eduard Smejkal, největší star dorostu domácích.

V tomto zápase jsme chtěli potvrdit zvyšující se formu, také herní pohoda nám není cizím pojmem. Jediné trápení máme s koncovkou, to se potvrdilo i v duelu s VelMezem.

VIP návštěvníkem utkání se stal bývalý ligový sudí Karel Vidlák, jenž se „proslavil“ totálně pokaženým derby pražských „S“ na začátku století.

Radost z toho pravděpodobně neměl asistent trenéra Smejkala (zároveň jeho syn), hlásící se k týmu z třídy Milady Horákové.

 

V sedmé minutě kopal Lukáš Liška trestný kop z 35 metrů, před domácím ostrostřelcem Jakubem Vítkem odvracel hlavou Ondřej Bačovský. Opět se na naši bránu snášel centr z trestného kopu v deváté minutě, tentokráte centroval domácí kapitán Zdeněk Večeřa, jehož centr výborně vyboxoval Tomáš Holásek. K míči z Holáskových pěstí se dostal překvapený Liška, jeho slabou střelu zblokovala Vyškovská obrana.

V úvodních deseti minutách se hosté prakticky nedostali na půlku Velkého Meziříčí. Jakoby nechali domácí „vyblbnout“, jelikož se s nástupem minuty jedenácté objevil v přímém souboji s gólmanem Simandlem Jakub Poprik, bohužel pozice forvarda hostů byla složitá, což se ukázalo jako nesporná výhoda domácího brankáře a balon byl z pohledu Meziříčských v bezpečí.

V 16. minutě dostal vcelku dobrou nahrávku do pravého křídla Martin Grepl, balon po doteku s vlhkým trávníkem nabral vyšší rychlost. Expačlavický hráč balon s vypětím všech sil odcentroval, těžkost pozice se prokázala kvalitou centru – balon si na přední tyči domácí čapař v klidu chytil.

Další vzruch u domácí svatyně nastal v 18. minutě: Jakub Porpik se utrhnul bekům, jenže si balon moc předkopnul a vyběhnuvší Simandl s vypětím všech sil balon přeci jen ukořistil.

Klouzavý míč anglického výrobce Mitre nadělal problémy Tomáši Holáskovi ve dvacáté třetí minutě: vyběhnul si ven z brány na roh velkého vápna, snažil se v pádu balon chytit. Nepovedlo se, velmi překvapen byl i domácí halv, který nedokázal balon dopravit, byť z úhlu, do opuštěné branky Vyškova. Zásluhu na tom měl i vracející se kapitán Ondřej Král, balon odkopnul do přilehlé zahrádky.

Třetí rohový kop zahrávali domácí ve 24. minutě, přechozí dva nebezpečné nebyly, pro ten třetí to neplatilo - aktivní halv Liška nacentroval na hlavu domácího dlouhána Vítka číhajícího na zadní tyči. Opět výborná práce Ondřeje Krále, odkopem jsme osvobozeni.

Náš první rohový kop se udál ve 32. minutě, záložník Jakub Galia hledal na přední tyči Josefa Ličku, ten se k hlavičce nedostal, domácí obrana zapracovala na jedničku.

Na druhé straně se pokoušeli domácí z trestného kopu ohrožovat čisté konto Holáska, centr Zdeňka Večeři na velkém vápně odvrátil Martin Grepl. O pár vteřinek později se na naši branku zahrával další trestňák, tentokráte zahrán do šířky na levé kŕídlo. Výsledkem ofenzivní snahy VelMezu byl rohový kop po sražení střely Jakuba Večeři. Rohový kop proběhnul plně v režii zvířátek na hřišti: Lukáš Liška nacentroval na hlavu Tomaše Kuřátka, přežíváme bez úhony.

Překrásnou nahrávku na Filipa Novotného vymyslel Jakub Galia v 37. minutě, útočník z Habrovan udělal Simandlovi kličku, ovšem ani z této pozice nedokázal vstřelit branku. Pravdou zůstává, že byl ve velmi ostrém úhlu, navíc v záklonu, proto přestřelil branku.

Ukázková spolupráce Novotných ze 42. minuty: Václav přešel přes tři bránící svěřence koučů Smejkalů, nahrál na velkém vápně číhajícímu Filipovi, který jakousi žblabuňkou poslal balon metr vedle levé tyče.

 

O poločasové pauze masíroval mozkové závity diváků jako vždy perfektně připravený domácí hlasatel. Divákům se dostalo mnoho informací z tábora obou dnešních aktérů.

 

Teprve druhý rohový kop zahrávali hostující hráči v 52. minutě, nízký Galiův centr na přední tyči odvrátil asi nejlepší hráć domácích v tomto zápase Lukáš Liška.

Velmi nebezpečné rysy vykazoval roh Vyškova v 55. minutě, míč od dvorního zahrávače standartních situací přistál na čele Josefa Ličky, ovšem z branky lehce vyběhnutého Simandla se Ličkovi přehodit nepodařilo.

Postupem minut přebírali otěže zápasu domácí, v 57. minutě Jakub Vítek donutil střelou ze střední vzdálenosti Tomáše Holáska k robinzonádě a vyražení míče na rohový kop, po němž nepřesně hlavičkoval Zdeněk Večeřa.

Z výhodné pozice přestřelil domácí Liška bránu Vyškova, další velký závar před bránou Tomáše Holáska přiživil naděje domácích na skórování v 73. minutě, Holásek sebou házel jako kapr na kuchyňské lince, dokázal balon dostat ven z hřiště, domácí zahrávají roh, po němž balon vyrazil ven z velkého vápna Tomáš Holásek. Otěže zápasu domácí přebrali na zhruba 18 minut, poté se konala naše jízda, domácí nevěděli kam dřív skočit, my jsme umě kombinovali po zemi, byli jsme v pohybu. Oko diváka muselo být spokojeno s námi předváděnou hrou.

Poslední minuty utkání probíhaly mezi šestnáctkami, vesměs byl míč v držení souboru trenéra Matuly, ani jedno z mužstev nedokázalo překonat soupeřova gólmana, proto se zrodila bezgólová remíza.

 

Jde sice o bod z venku, ale myslím si, a je to i názor domácího trenéra (pokud nešlo jen o zdvořilostní klišé), že jsme byli lepším týmem, opět se prokázalo naše horší zakončení. Pokud se týká kvantity i kvality (měřeno stupněm nebezpečí) měli jsme určitě více šancí ke vstřelení úvodní branky zápasu.

S domácími jsme se dokázali také shodnout na tipu nedělního šlágru, čímž byl velmi pohoršen domácí asistent Smejkal. Shodně jsme si notovali, jak dá Baník rudým trojku a Damková dá Řepkovi. Červenou kartu.

 

Nejlepším mužem (dorostencem) zápasu se nejen podle mého mínění stal Tomáš HOLÁSEK.

 

zpracoval: Petr UHLÍŘ

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

mira

(Oďa, 2. 5. 2010 19:16)

Mira nenastoupil, protože se nám uzdravil Paťa, ale ještě nebyl 100% a tak tréňa dal přednost Paťovi, kdyby to náhodou nešlo. Myslím že to chyba nebyla. Paťa zahrál asi nejlepší zápas. Mira hraje taky dobře.

Matoušek

(Petr Uhlíř, 2. 5. 2010 5:53)

Zdravím anonymního přispěvatele! Nenastoupení Matouška do základu je důkazem toho, že každý hráč nemá nic jistého. Vidím, že minulé vyhlášení někomu leží v žaludku.... Tak pozor na žaludeční vředy!

míra

(pepa , 1. 5. 2010 21:54)

to zase asi ne..nejlepsi nebyl..ale hral dost dobre..taky me prekvapilo ze dnes nenastoupil..:)

zápas

(14113, 1. 5. 2010 21:23)

Proč nehrál v základě Mira Matoušek - v minulém utkání byl nejlepší - důvod ?