Jdi na obsah Jdi na menu
 


pálenka Vyškov

22. 2. 2010

SK ROSTEX VYŠKOV – FC SPARTA BRNO r. 1994 0:1 (0:0)

branka: 55. - Michal ČTVRTNÍČEK na 0:1

rozhodčí: Martin URBÁNEK

ŽK: 0 – David KADLČÍK

diváků: 50

 

hráno v neděli 21. února 2010 od 15:00 na umělé trávě v Brně-Líšni v rámci 4. kola zimního turmaje Foremo Cup

 

SESTAVA SK ROSTEX VYŠKOV:

 

Tomáš HOLÁSEK (41´. Jakub KOPECKÝ) – Filip LUSKA, Ondřej KRÁL, Václav NOVOTNÝ, Miroslav MATOUŠEK – Martin GREPL, Ondřej BAČOVSKÝ, Josef LIČKA (60´. Dominik URBANČOK), Pavel ORBÁN (41´. Filip NOVOTNÝ) – Jakub POPRIK, Patrik PAZDERA(41´. David GOTTVALD)

pozn.: střídalo se hokejovým způsobem již během první půle, zaznamenána jsou jen poločasové střídání.

trenér: Petr MATULA, vedoucí: Petr UHLÍŘ, masérka + dobrá duše týmu: Hana MATOUŠKOVÁ

 

 

SESTAVA FC SPARTA BRNO:

 

Dan LIOLIAS – Petr ČIHÁK, Jaroslav SOVKA, Tomáš MICHÁLEK, Jakub FOUKAL - Michal RÝZNER, Martin ŠPLÍCHAL, Michal ČTVRTNÍČEK, Martin HANUŠ – David KADLČÍK, Roman LAKATOS

do hry zasáhnuli náhradníci Radek HORVÁTH, Radovan ABUDAYYEV, Radek PATÁK, Tomáš KARAS.

 

Trenér Vyškova Petr Matula měl dispozici Filipa Novotného, který se v týmu připojil k týmu po svém návratu z půlročního působení v týmu mladších dorostenců Hanácké Slavie Kroměříž (MSDL). Dále již byl k dispozici další Novotný, Václav, jenž sehrál první zápas po návtratu z tříměsíčních testů v Sigmě Olomouc.

Naopak byla naše sestava chudší o Jakuba Galiu, který p(r)odělal nemoc.

 

Za krásného slunného počasí, před slušným zástupem slušných rodičů obou týmů, se začalo přesně v 15 hodin.

 

Předzvěst problémů v koncovce ukázal po centru Jakuba Poprika Patrik Pazdera ve čtvrté minutě – místo zakončení hlavou se akrobaticky pokoušel zakončit nohou, skoro si vykloubil prdel :-) .

Ve 14. minutě centroval na zadní tyč Martin Grepl, halv Sparty Michal Rýzner hlavou odvrací na rohový kop. Rozehrávka rohového kopu na krátko způsobil jen křik trenéra Matuly...

Běžecký souboj čelo na čelo Pazdera vs. Liolias – gólman Sparty byl rychlejší, balon letí mezi diváky.

Za dres byl přidržen Josef Lička Jakubem Foukalem v 19´., trestný kop Pavla Orbána byl velmi nízký, obrana Sparty blokuje.

Sparťan Michálek centroval z trestného kopu ve 22´. po faulu Bačovského, gólman Vyškova Tomáš Holásek vyběhnul za zadní roh malého vápna a přetažený centr si stáhnul.

Filip Novotný se ukázal střelou z pětadvaceti metrů v osmadvacáté minutě, Liolias v pádu vyráží na roh, který zahrál Jakub Poprik, jehož centr znamenal ve velkém čtverci Sparty chaos, ihned jsme zahrávali další roh, kvalitní centr na malé vápno, bohužel bez účasti vyškovských útočníků.

Krásná akce po pravém křídle, Filip Novotný šajtlí nahrál přesně do běhu Patriku Pazderovi, který nedokázal překonat Lioliase ani z nejvyloženější šance.

Ondřej Král centroval z trestného kopu v 35´., mladíci Sparty měli více štěstí než slon kilogramů, jelikož balon divně poskakoval u malého vápna, poté míč poslal mezi diváky nárt stopera klubu z Komárova.

Minutu před koncem měl Tomáš Holásek hlavní roli – v samostatném nájezdu se ocitnul Radek Paták, nastřelil popovyběhnutého Holáska. Kdyby Paták jemně podebral balon, tak bylo vymalováno.

 

Další kvalitní přihrávku předvedl Filip Novotný ve 44. minutě. Uličkou vyzval ke střelbě Martina Grepla, jeho ránu zázračně vyrazil Liolias na rohový kop. K centru z rohového kopu se dostal Patrik Pazdera, jeho střela letěla do tyče, pak do beka Sparty....

Další centr letěl ke svatyni Sparty v 51´. od Poprika z pravého křídla, před Filipem Novotným balon odkopává do zámezí halv Sparty.

A těd to přišlo – ojedinělá souvislejší akce mladíků Sparty Brno na naší polovině, hráči v modrém si vyměnili pár rychlých nahrávek a po střele Michala Čtvrtníčka z deseti metrů k pravé tyči se Sparta ujala vedení.

Do zápisu o utkání se žlutou kartou za sprostou kosu na Filipa Lusku zapsal David Kadlčík.

Jakub Poprik krásně nacentroval na hlavu Martina Grepla v 60. minutě, Martin ale totálně selhal v koncovce, jeho slabá hlavička z 5 metrů končí v rukavicích Lioliasových.

Pojistku mohla Sparta přidat v 69. minutě, díky výpichu Václava Novotného vytěžila Sparta Brno ze samostatného nájezdu jen rohový kop.

Když sudí Urbánek napsledy zadul do píšťalky, propuklo hřiště i okolí radostí, jelikož došlo k velkému překvapení, když Sparta Brno dokázala, hlavně díky fenomenálním zákrokům Dana Lioliase, porazit vyškovské dorostence 1:0.

 

Aby vám, chlapci, nebylo smutno z naší smůly, koukněte se na fotbalovou smůlu jiných týmů a hráčů:http://www.youtube.com/watch?v=4tDgZYvhlOs

 

zpracoval: Petr UHLÍŘ

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář