Jdi na obsah Jdi na menu
 


generálka s FKD

22. 3. 2010

FK DRNOVICE, o. s. muži „A“ - SK ROSTEX VYŠKOV 4:1 (2:1)

branky: JAKEŠ, Ladislav KOLLÁR, Radek NOVOTNÝ, Zbyněk ZBOŘIL – 9´. Miroslav MATOUŠEK na 0:1

rozhodčí: SMUTNÍK

doba hry: 45´ + 0´ - 45´ + 0´

diváků: 45

 

hráno v neděli 21. března 2010 od 10:30 na vedlejším hřišti v Drnovicích v rámci generálky na jarní část dorostenecké divize 2009/2010

 

 

SESTAVA FK DRNOVICE, o. s.:

 

Brtníček M. - Farkaš, Jelínek P., Zbořil V., Slezák D. - Jelínek M., Švanda, Novotný, Kollár L. - Zbořil Z., Jakeš

trenér: Oldřich JELÍNEK

 

SESTAVA SK ROSTEX VYŠKOV:

 

Tomáš HOLÁSEK – Patrik PAZDERA, Ondřej KRÁL, Filip LUSKA, Václav NOVOTNÝ – Miroslav MATOUŠEK, Ondřej BAČOVSKÝ, Josef LIČKA, Pavel ORBÁN – Filip NOVOTNÝ, Jakub POPRIK

do hry ve druhém poločase zasáhnuli i náhradníci David GOTTVALD, Jan MÜLLER

celý zápas na lavičce proseděl náhradní gólman Jakub KOPECKÝ

trenér: Petr MATULA, asistent: Richard GOTTVALD, vedoucí: Petr UHLÍŘ, masérka + dobrá duše týmu: Hana MATOUŠKOVÁ

 

V první jarní den se náš tým vrátil na místo činu – do sportovního areálu v Dnovicích, kde jsme působili do června 2009. Nyní se v našem ex-útočišti v „B“ tribuně dají leda pěstovat žampiony.

Utkání bylo sehráno na zadním place, které navdory letošní dlouhé zimě vypadalo vcelku dobře, pouze u autových čar se hráči propadali do vyměklé trávy.

Proti našim hráčům nastoupil lídr okresního přeboru, který má po podzimní části solidně našlápnuto k postupu do 1. B třídy.

Zajímavý duel se chytal mezi habrovanskými Novotnými – na naší straně menší, mladší a lehčí forvard Filip, na straně druhé vyšší, těžší a zkušenější jeho otec Radek, útočník FKD.

 

Zápas se pro nás vyvíjel velmi dobře, byli jsme aktivnější, na těžším terénu i díky nižší váhové kategorii pohyblivější, ale pouze úvodních patnáct minut. V 9. minutě se gólově prosadil na zadní tyči Miroslav Matoušek po nahrávce Václava Novotného.

A propós – Václav Novotný asi do Tipsport Baru Dukla na kafe nikdy nepůjde....

Vyrovnání domácích přišlo ve 22. minutě, centr z levého křídla na malém vápně placírkou čistým volejem krásně uklidil za záda Holáska Jakeš.

Do vedení se domácí dostali ve 40. minutě – Ladislav Kollár se na svou postavu až moc ochotně poroučel k zemi, trestný kop z cca 20 metrů přes zeď na budoucího zetě kopal zasloužilý fotbalista Drnovického klubu Dušan Švanda. A byla Švanda... Technický pokus skončil na pravé spojnici, odražený balon dostal Ladislav Kollár do sítě.

 

Ve druhém dějství naši hráči spálili dvě velké příležitosti: Jakub Poprik v nájezdu na Brtníčka neuspěl kvůli špatnému umístění střely, o pár minut později zajímavý a těžký kop Miroslava Matouška skončil na břevně svatyně Brtníčka.

Vedení zvýšili drnovičtí po penaltě za ruku Patrika Pazdery – Zbyněk Zbořil kopnul po zemi na pravou ruku Holáska – 3:1.

Poslední, čtvrtý gól přidali domácí kolem 80. minuty po krásné nahrávce ve středu hřiště se mezi rozestoupenými stopery prosadil z hranice velkého vápna obloučkem přes vyběhnutého Tomáše Holáska kanonýr FKD Radek Novotný, otec našeho hráče.

 

Poslední přípravný duel na jaro 2010 skončil stejným poměrem jako letní generálka s HFK Olomouc, doufejme, že start do soutěže bude zcela jiný, než byl na podzim.

Trenér Petr Matula byl velmi nespokojen s přístupem některých hráčů, což jistě oni „hříšníci“ dostanou během týdenního tréninkového cyklu pocítit.

 

zpracoval: Petr UHLÍŘ

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář