Jdi na obsah Jdi na menu
 


dorostenci z města tenisu odjeli s kanárkem

SK ROSTEX VYŠKOV – 1. SK PROSTĚJOV 6:0 (4:0)

branky: 17´. Filip NOVOTNÝ, 23´. Filip NOVOTNÝ, 33´. Václav NOVOTNÝ z penalty, 42´. Tomáš HRADIL, 67´. Václav NOVOTNÝ z penalty, 79´. Martin GREPL

ŽK: 70´. Petr ONDRA (nedodržení 9,15 m při standartce Prostějova)

rozhodčí: Jiří FOJT – Zdeněk DVOŘÁČEK, Michal OUJEZDSKÝ

diváků: 60

 

hráno v neděli 31. října 2010 od 10:15 na hlavním hřišti Městského stadionu ve Vyškově v rámci 13. kola divize staršího dorostu sk. „D“ 2010/2011

 

SESTAVA SK ROSTEX VYŠKOV

 

Ondřej KOSTELKA – Tomáš MUSIL (73´. Tomáš SÁDLÍK), Radek CHALABALA, Martin GREPL, David GOTTVALD (81´. Milan ADAMEC) – Václav NOVOTNÝ, Filip NOVOTNÝ (80´. Michal PETŘEK), Losef LIČKA „K“, Miroslav MATOUŠEK – Tomáš HRADIL (46´. Petr ONDRA), Filip LUSKA

na lavičce byl připraven náhradní brankář Šimon VRÁNA

trenéři: Petr MATULA & Richard GOTTVALD, vedoucí: Petr UHLÍŘ, zlaté ruce i srdce: Hana MATOUŠKOVÁ

 

SESTAVA 1. SK PROSTĚJOV

 

Jakub POLÁK – Jakub VITÁSEK, Marek STUDENÝ, Jakub ŠLÉZAR, Tomáš KRČ, Richard KLIMEŠ, Jakub CHVOJKA, Adam KADLEC, Zdeněk FLÁDR, Josef POKRUTA, Adam LISICKÝ „K“

náhradníci: Martin ŠÍN, náhradní brankář Tomáš ZELINKA

trenér: Petr WALTER, asistent: Jan MARTINEC, vedoucí: Ivan POLÁK

 

Poslední domácí zápas „A“ týmu dorostu v roce 2010 se odehrál za lehce větrného počasí poslední říjnový den. Absence na naší straně stálé, tzn. Bačovský, Galia, Holásek. Hosté také nebyli kompletní, o čemž svědčí jeden náhradník a náhradní brankář.

Po ostudné druhé půli v Pelhřimově měli domácí dorostenci co napravovat...

Řízením zápasu byl pověřen zkušený sudí z MSFL a velký Komeťák Jiří Fojt.


 

Hned v úvodu zápasu měl dvě velké šance Filip Novotný, tu první zavraždil trestuhodně, poněvadž v malého vápna netrefil 80% odkyté části branky. Někomu v hlavě proběhla myšlenka o netrefení Vítězného oblouku z konce Champs Elysées...

Václav Novotný v osmé minutě vymyslel šikovnou akci, po jeho centru nebyli schopni tři vyškovští hráči balon usměrnit do Polákovy branky. Prostějované zahrozili střelou ze zhruba pětadvaceti metrů, Zdeněk Fládr také nenašel správný recept na překonání gólmana.

Další šanci měli hosté formou centru ze standartní situace, gólman Kostelka vyboxováním balonu odehnal všechny hráče ze svého dvorečku.

Jak je dobré míti svého Filipa se ukázalo v sedmnácté minutě – chladnou hlavu i krev zachoval prťavý vyškovan při zakončení, po němž jsme se konečně dočkali zaslouženého vedení – 1:0.

Odpovědí hostů byla střela těsně míjící Kostelkovu bránu. Na druhé straně skončil balon po trestňáku Radka Chalabaly v náruči Jakuba Poláka, stejně tak i pokus Josefa Ličky, kterému předcházela oku lahodící kombinační akce ofenzivní části vyškovského týmu.

Filip Novotný prokázal, že i techniku má na slušné úrovni, balon si přehazoval jako Cafú v bájném souboji s Pavlem Nedvědem, jeho prudká střela ze „16“ skončila ve správné stanici – 2:0.

Jakuba Poláka nejvíce zaměstnával Filip Novotný, jeho tři střely v krátkém časové sledu měly tohle vysvědčení: 1 x vedle, 2 x likvidace Poláka, jenž pořád ještě držel akcie hostujícího týmu lehoulince nad vodou. Nebál bych se Poláka, navzdory šesti inkasovaným brankám, označit za nejlepšího hráče Prostějova. Nebýt jeho, mohli jsme si zpívat písničky od populární skupiny začátku století S Club 7.

Hostující beci ve vápně zfaulovali Václava Novotného, k exekuci střely z jedenácti yardů se postavil „postižený“ Václav Novotný a s elegancí Jeana Paula Gaultiera proměnil penaltu – 3:0.

Jedničku z rýsování jistě domů nosí Tomáš Musil, krásnou kolmici narýsoval Hradilovi tři minuty před koncem poločasu. Hráč „A“ týmu mužů Vyškova se po vedení míče dostal do ostřejšího úhlu, po pár sekundách čekání lišácky vystřelil ze sedmi metrů na přední (levou) tyč Polákovy brány – 4:0.

Do druhého poločasu nenastoupil střelec čtvrté branky Tomáš Hradil, neboť jej čekala cesta do pravěku s týmem mužů. Na jeho místo nastoupil Petr Ondra. Na lavičku náhradníků navíc usedla usměvavá maminka Radka Chalabaly. Pro ty, co neví – paní Chalabalová nyní doma vládne tvrdou rukou...

Pevnost tyče vypínající síť v bráně Polákově vyzkoušel Filip Novotný, razantní střela potvrdila kvalitu materiálu.

Hosté hráli druhou půli s větrem v zádech, my jsme dokázali tuto přírodní výhodu zúročit čtyřmi brankami, prostějované po rohu málem vstřelili také branku, naštěstí neměl hráč v modrobílém dresu seřízená mířidla. Uhodilo tak na druhé straně: u levé tyče prostějovské branky zastavil faulem bek hostů Václava Novotného, náraz z letu na zem musel bolet (padal jak sebevhrah do Macochy), přesto si i nyní vzal balon k puntíku postižený Novotný. Elegance podruhé, skórujeme po páté – 5:0.

Nejnebezpečnější střelecký pokus hostů zaznamenal střelou z větší vzdálenosti Jakub Chvojka, balon se potkal s pravou tyčkou, od ní letěl k levé lajně, kde jej převzal hostující hráč, nic kloudného ovšem nevymyslel.

Kanárka vystřelil Martin Grepl, po pohledné akci se i pačlavický odchovanec dočkal své branky v tomto zápase a tsanovil konečný výsledek na 6:0.


 

Příští utkání bude sehráno v Havlíčkově Brodu, odjezd je v sobotu 6. 11. 2010 v 7:00, sraz bude v 6:45. Utkání bude řídit třebíčský sudí Zdeněk Petr, naposledy náš zápas řídil na jaře 2010, když jsme vyplenili Nové Město na Moravě. Bude Déja vu?


 

zpracoval: Petr UHLÍŘ

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

juhúúú pú

(filip, 3. 11. 2010 17:36)

tu kolmici jsem dával já :-P