Jdi na obsah Jdi na menu
 


Dorost nebo žáci ?

12. 9. 2009

MSK BŘECLAV – SK ROSTEX VYŠKOV 3:1 (2:0)

branky: 1:0 Jiří PAULÍK 7´., 2:0 Tomáš KRUTÁK 30´., 3:0 Tomáš POSPIŠ 58´., 3:1 Jakub GALIA 80´.

rozhodčí: Jiří FOJT – Jakub MIKAUŠ, Rostislav NOVÁČEK

ŽK: nikdo

diváků: 66

 

hráno v sobotu 12. září 2009 od 10:30 na trávě stadionu Slovanu Břeclav, třída 1. máje v rámci 6. kola MSD dorostu sk. „D“, starších

 

SESTAVY:

 

MSK BŘECLAV

 

Petrik HRNČÍŘ – Jan MIKEŠ (79´. Jiří VINKLÁREK), Roman VEJVANČICKÝ (59´. Michal LAKATOŠ), Josef CHROMEČEK, Jakub PODRAZIL – Tomáš POSPIŠ, Jaroslav HROMEK, Jiří PAULÍK „K“(70´. Michal POLÁŠEK) , Jiří JUŘENA – Alexander HERMAN, Tomáš KRUTÁK (75´. Adrian SEGUNDO)

trenér: Jozef BANETKA, asistent: Svatopluk BANADA, vedoucí: Milan KOSEK, lékař: Bedřich KUBA

 

SK ROSTEX VYŠKOV

 

Zdeněk BUŠINA – Filip LUSKA, Ondřej KRÁL „K“, Josef LIČKA, Václav NOVOTNÝ – Patrik PAZDERA, Jakub GALIA, Ondřej BAČOVSKÝ (73´. Petr ONDRA), Pavel ORBÁN (46´. Miroslav MATOUŠEK) – Jakub POPRIK, Lukáš KUBĚNSKÝ

Na lavičce náhradníků byli připraveni do pole Libor CHUDÝ, David GOTTVALD, do brány Jakub KOPECKÝ

trenér: Petr MATULA, vedoucí: Petr UHLÍŘ, masérka: Hana MATOUŠKOVÁ

 

K utkání po, pro nás, nezvyklé trase na dálnici D2 se výprava „A“ dorostů Vyškova vydala na jih Jižní Moravy. Do města Břeclavi jsme přicestovali po hodině a pár drobných.

Utkání bylo hrané na stadionu Slovanu, na hlavní ploše. Je jen škoda, že se zápas neodehrál na vedlejším hřišti, tam tráva vykazovala vyšší známky kvality. Vyškov dorazil do Břeclavi v kompletní sestavě, chyběl jen neomluvený záložník Kufa.

Domácí v tabulce se třemi body, Vyškov se třemi body, bylo se nač těšit.

Jen pro připomínku (ne hráčskou, ale legislativní), bych rád domácí upozornil na RMS ČMFS ŘKM, článek 10, bod 4. Oni vědí, o čem je řeč.

 

Dnes bude první poločas výjimečně v minutážním programu:

 

2´- brankovou šanci Poprika zastavuje praporek AR2 pro offsid.

 

7´- Bačovský ztrácí míč na půlce MSK, domácí z rychlé akce těží roh, z něhož Hromek nachází centrem placírku Paulíka. A ta nachází cestu pro balon do sítě. Domácí kapitán čistým volejem křižnou střelou otevírá střelecký účet zápasu.

 

10´- Galiův roh po průniku Poprika. Domácí bez problémů odvracejí.

 

14´- faul Pazdery v blízkosti „16“ Vyškova, domácí standartku z mírného úhlu cca 21 metrů od brány přetavují ve střelu, rána kapitána Paulíka letí metr nad.

 

16´- faul na V. Novotného, Králův trestný kop letí až na gólmana Hrnčíře. Ten se s balonem dostává za brankovou čáru (mimo prostor brány) i díky obtěžování Ličky. Vyškov má výhodu rohu, Galiův centr od praporku nebezpečně prolétnul napříč pokutovým územím domácích. Posléze si hrajeme na osvoboditele, když se jeden z našich hráčů dopouští faulu u druhého rohového praporku na půlce MSK. Domácí obrana si může oddechnout a rozehrát.

 

17´- další trestný kop Krále z půlící čáry letí opět až na gólmana, ten si tentokráte dává pozor a balon chytá v klidu v prostoru hřiště.

 

25´- průnik Poprika zastavuje skluzem brankář Hrnčíř, odražený balon nedokázal z hranice velkého vápna dostat do brány L. Kuběnský, ačkoliv na něj zívala brána obsazená dvěma obránci....

 

28´- do třetice trestný kop kapitána hostí, do třetice bezproblémový pozdrav kamarádovi do brány domácích.

 

29´- Domácí Pospiš asi zahořel láskou ke Královi, metr za půlící čárou jej v souboji objímá, práci rukou si všímá i sudí Fojt, píská faul.

 

30´- 2:0. Akce domácích středem končí střelou obloučkem, Bušina je úplně bez šance. Branku dává Tomáš Kruták.

 

36´- rohový kop v podání Galii, balon odkopává Jan Mikeš, 1. hráč na přední tyči, pouze k Poprikovi, jehož střela bez přípravy končí vyrážením domácího gólmana. Před dobře, ale později než by bylo potřeba, dobíhajícím Kuběnským stačí tak tak Hrnčíř balon ukrýt do koše.

V téže minutě se zaskvěl zákrokem i Bušina, choutky na třetí gól v naší síti kazí domácímu forvardovi Hermanovi.

 

40´- další závar v naší „16“, po Pazderově ztrátě míče se musí Bušina ohánět, na čtvrtý pokus je balon již v bezpečí Bušinových bílomodrých Uhlsportek.

 

Do druhé půle nechal trenér Matula v šatně sedět Pavla Orbána, jenž se moc na levém kraji zálohy neprosazoval, nahradil jej Miroslav Matoušek.

 

Úvod druhé půle probíhal podobně jako půle první, domácí mají více ze hry, jsou více nebezpečnější, balon drží častěji a v uctivé vzdálenosti od muže v zeleném brankářském dresu.

V rozmezí 46´. - 50´. si domácí MSK vytvořil tři šance, my jsme se na půlce Břeclavi ukázali jen velmi sporadicky.

Vůbec poprvé se Vyškov dostal alespoň na půl minuty do velkého vápna domácích až po devíti minutách druhé půle zásluhou trestného kopu Jakuba Galii, po jeho centru se nikdo v dresu Vyškova ke střele nedostal, neboť domácí balon odklízejí dlouhým odkopem.

Stav o tři branky platil od 57. minuty. Další nepochopitelná ztráta balonu (podobně jako u první inkasované branky) Ondřeje Bačovského, tentokrát jen 25 metrů od tří tyčí Bušinových. Tomáš Pospiš pomalounkou střelou posílá hosty do kolen, cestě balonu nezabránil ani poctivě se vracející a bojující Filip Luska. Pro Vyškov je to zasloužený třetí gól, kterým domácí trestají naivitu, lehkovážnost a pasivitu hráčů hostí. Trenér Matula se může uvztekat.

Čestný gól hostí je víceméně náhodný, neboť centr od levé útočné lajny Vyškova v podání Jakuba Galii končí nikým netečován na zadní tyči brány Hrnčíře.

 

Za zbabělý, trapný a bojácný výkon si hosté nezasloužili nic jiného než prohru a jak jsme psal v jednom článku z utkání „B“ týmu: VŠICHNI hráči s vyjímkou Václava Novotného se pohybovali po hřišti jako baletky. Jen Novotný by strčil hlavu i do střely granátem.

Kluci, za dnešek se styďte!

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Jedem!!!

(Zub, 17. 9. 2009 10:16)

Na tenhle zápas musíme hodně rychle hodit za hlavu a pořádně to kroměřížákům nandat. Vyhrajem a budem hrát konečně tak jak máme.

ŽÁCI !!!

(..., 13. 9. 2009 22:28)