Jdi na obsah Jdi na menu
 


Čokl Mrnuštík si značkoval tyče

20. 9. 2010

FC ČEBÍN – SK ROSTEX VYŠKOV „B“ 1:6 (1:3)

branky: 15´. David KLOUDA na 1:0 – 30´. Leoš HOLÁSEK na 1:1, 39´. Michal PETŘEK na 1:2, 41´. Dominik URBANČOK na 1:3, 48´. Michal PETŘEK na 1:4, 74´. Dominik URBANČOK na 1:5, 77´. František ŠPRTA na 1:6

ŽK: 36´. Jan GRYC (potyčka se Suralou), 55´. Marek BRODECKÝ (faul na F. Šprtu) – 11´. Leoš HOLÁSEK (oslovení AR2 Spáčila „vole“), 36´. Martin SURALA (potyčka s Grycem), 85´. P. NEDĚLA (faul na M. Brodeckého)

rozhodčí: Jakub HLUBINKA

diváků: 55

 

hráno v neděli 19. září 2010 od 13:45 na trávě stadionu v Čebíně v rámci 6. kola 1. třídy dorostu sk. „A“ JmKFS 2010/2011

 

SESTAVA FC ČEBÍN

 

Jiří TOMAN /r. 1995/ - Michal SOKOL /r. 1995/, Ondřej BRYCHTA /r. 1993/ (68´. Marek BUŠINA /r. 1995/), Jan GRYC /r. 1995/, Tomáš PÁLENÍK /r. 1993/, Roman KRESLÍK /r. 1994/, Jan LIDMILA /r. 1995/ (75´. Lukáš REICH /r. 1993/), Antonín HOŘČICA /r. 1993/, Michal TOPINKA /r. 1996/, Marek BRODECKÝ „K“ /r. 1994/, David KLOUDA /r. 1995/

trenér: Lukáš DULÍNEK, vedoucí: Michal DULÍNEK

 

SESTAVA SK ROSTEX VYŠKOV

 

Marek SPÁČIL – Martin ŠOUPAL, František ŠPRTA, Jiří POSPÍŠIL, Michal PETŘEK „K“ - Lukáš MRNUŠTÍK, Leoš HOLÁSEK (57´. Michal PAVEL), Martin SURALA, Dominik URBANČOK – Jan MÜLLER (22´. Tomáš SÁDLÍK), Patrik NEDĚLA

trenér: Richard GOTTVALD, vedoucí: Petr UHLÍŘ, řidiči výpravy: pánové Neděla, Spáčil, G&U

 

Na půdě posledního týmu tabulky se představil lídr tabulky. Tyto zápasy bývají ošidné, v mé hlavě se míchaly dva výsledky: buď prohrajeme 2:0 jako loni v Letovicích, nebo vyhrajeme 7:0. Naštěstí se exces z loňského roku z Letovic neopakoval, potvrdili jsme naši suverenitu a po nelehkém úvodu, kdy si hráči dopřávali poobědových „dvacet“, dokázali vstřelit Čebínu šest branek, přičemž ani jedna nebyla náhodná, například že by se k nám balon šťastně odrazil.

Současné počasí nahrává nemocem, výprava odcestovala do vísky mezi Kuřimí a Tišnovem pouze se dvěma náhradníky, domácí na tom nejsou lépe, také lavičku Čebína zahřívali dva náhradníci.

 

První minuty utkání si hráči klidně mohli popovídat mezi sebou, vůbec nic fotbalového se nedělo, více se vhazovalo, než kopalo. Až v 11. minutě se zrodilo něco připomínající fotbal. Martin Surala bodlem z dvaceti metrů balon podebral tak šikovně, že nastřelil břevno brány Tomana.

V téže minutě byla Leoši Holáskovi na pokyn AR2 Roberta Spáčila udělena žlutá karta, neboť si dovolil oslovení, které si k panu Spáčilovi ani já nedovolím. A to jsem huba nevymáchaná...

Druhé ohrožení domácí brány má na svědomí Dominik Urbančok, Toman se vytáhnul, když dokázal křižný technický pokus štírka Vyškova mířící do šibenice vyškrábnout na rohový kop.

Míč si cestu do sítě našel na druhé straně: Michal Petřek srazil centr zprava od Tomáše Páleníka na roh, po centru od praporku vznikl chaos v malém vápně Vyškova, na čemž se podílel již tradičně mlčící gólman Spáčil, bránící hráči také komunikovali jak na srazu hluchoněmých, balon dokázal do brány dostat David Klouda z bezprostřední blízkosti - 1:0.

Domácí branka nakopla, snažili se víc a víc útočit a navýšit vedení, jaxi pozapoměli na obranná vrátka. Toho středopolaři Vyškova využili v 18. minutě, když se kolmičkou na Jana Müllera chtěli dostat do velkého vápna. Tam se Müller dostal, ovšem zezadu jej atakoval domácí hráč. Kopali jsme pokutový kop, Müllerovi se podobně jako v Rájci-Jestřebí vykloubilo rameno, aby se samo vrátilo zpět, bolest v rameni nedovolila útočníkovi Vyškova pokračovat ve hře, proto odešel ve 22. minutě na lavičku, nastoupil Tomáš Sádlík.

Zpět k penaltě: balon si na značku 11 yardů postavil Lukáš Mrnuštík, jeho přízemní střela skončila na levé tyči Tomanovy brány. To bylo v Čebíně radosti...

Domácí hráli tvrdě, domácí obránce zhruba 22 metrů od brány nedovoleně povalil na zem hostující hráče, trestný kop zahrál Lukáš Mrnuštík. Chytrým obstřelem zdi se trefil tentokráte do pravé tyče...

Vyrovnání přišlo po půlhodině hry. Domácí doplatili na nečistou hru, neboť se po jejich dalším faulu kopal trestný kop z cca 25-ti metrů, míč stál trochu vlevo. Lukáš Mrnuštík rozehrávku raději přenechal duu L. Holásek – D.Urbančok. Urbančok balon jemně přistrčil Holáskovi, který excelentně s lehkou pomocí břevna dostal balon přesně do pravé šibenice – 1:1.

V 36´. vzájemnou slovní rozepři odnesli žlutou katrou kohouti Gryc a Surala. Šlo o naši druhou žlutou kartu v zápase, opět padla za nedisciplinovanost, kouč Gottvald velmi nelibě nesl obě „namistrované“ karty.

Mrnuštík se snažil odčinit své značkování tyčí, činil se vskutku dobře: ve 39´. nacentroval z trestného kopu od pravého rohového praporku, hlavou se prosadil beran Michal Petřek. Na prudkou hlavičku našeho kapitána z pěti metrů neměl Jiří Toman nárok – 1:2.

Překrásnou akci přinesla 41. minuta a Tomáš Sádlík – vedl balon po pravé lajně, přenesl hru na druhou stranu, kde na hranici vápna na balon čekal Dominik Urbančok. Centr rovnoběžný s hranicí velkého vápna si lehounce zpracoval a křižnou střelou s pomocí pravé tyče dostal vyškovské do vedení 1:3.

 

Do druhé půle jsme měli vskutku raketový nástup, již po třech minutách hry kopal Lukáš Mrnuštík zleva roh, na zadní tyči balon hlavičkoval František Šprta, míč směřoval do brány, gól mu vyžral Michal Petřek zblízka dorážející do brány. V tomto okamžiku se lavička leknula, že aktivní domácí pomezní odmává offsid, naštěstí se tak nestalo – 1:4.

Domácí se pokusili snížit v 50. minutě, když zhruba od naší lavičky kopal domácí kapitán Brodecký trestný kop, jeho zakroucený centr skončil na břevně. Domácí „fanoušci“ se zcela nesmyslně dožadovali rohové kopu, což u našich hráčů vyloudilo shovívavý úsměv.

Na karty vyrovnáno v 55. minutě, Brodecký již poněkolikáté atakoval Šprtu, sudí Hlubinka mu všechny jeho zákroky sečetl a žloutenka byla na světě.

Další trestný kop zhrával po Šprtově faulu Antonín Hořčica, prudký kop z 30-ti metrů minul metrem pravou tyč Spáčilovy svatyně.

Úspěch díky svému důrazu ve velkém vápně slavil Dominik Urbančok v 74. minutě, když byl včas na správněm místě při odraženém balonu, střela po zemi z ostrého úhlu zleva zapadnula po cestě mezi nohami domácího čapaře k pravé tyči – 1:5.

Poslední branku zápasu vsítil František Šprta, po nahrávce Urbančoka na velké vápno vystřelil Šprta bodlem, balon pošesté v bráně Čebína – 1:6.

Vyhráli jsme i na karty, v 87. minutě kriminální faul Patrika Neděly na domácího hráče před lavičkou domácích. Po tomto ostrém zákroku se strhla mela, která byla ukončena po dvou minutách plných nadávek. Tolik k...v, co padlo, nestojí ani v Dubí na slavné E55.

Nezaujatý divák (takový ale nebyl) by pochopil obě strany: vyškovský hráč byl hrubě faulován minutu před svým činem, což sudí chybně neodpískal, domácí pochopitelně běsnili po jeho odporném zákroku na domácího hráče, když se Neděla rozhodnul oplatit faul na svou osobu.

Co jeden neodpískaný faul způsobí...

Po odpískání konce zápasu se hostující hráči stali obětí urážek rodičů domácích hráčů, na příkaz členů realizačního týmu vzorně bez reakcí odpochodovali do kabin užít si oslavný pokřik.

 

Výhrou 6:1 jsme si upevnili první místo v tabulce, v neděli 26.9. 2010 nás čeká utkání s FC Bučovice. Prosím své hráče, aby během týdne nedráždili bučovské kamarády. Doufejme, že je bude negativně dráždit výsledek v neděli kolem 15:35.

 

zpracoval: Petr UHLÍŘ

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář